Rękawica metalowa WILCOFLEX zapewnia ochronę przed przebiciem podczas:
pracy w rzeźniach, przemyśle mięsnym, rybnym i skorupiaków
pracy w placówkach gastronomicznych,
ręcznego filetowania przy przetwarzaniu mięsa, dziczyzny i drobiu,
pracy w przemyśle tworzyw sztucznych, skórzanym, tekstylnym i papierowym,
układania wykładzin podłogowych i wykonywania podobnych prac.
MATERIAŁ: Wykrywalny drut ze stali nierdzewnej do kontaktu z żywnością i opatentowana sprężyna ze stali nierdzewnej do kontaktu z żywnością.
CECHY
Powłoka ze stali:
średnica drutu: 0,5 mm
wewnętrzna średnica pierścienia: 3 mm
zewnętrzna średnica pierścienia: 4 mm
Zapięcie na nadgarstku i przedramieniu ze sprężyną ze stali nierdzewnej zabezpieczoną siatką. Zintegrowane napinacze do samoregulującej się kolczugi. Rękawica leworęczna (GA) lub rękawica praworęczna (DR) Rozmiar rękawicy oznaczony kolorową przewieszką.
RODZAJE RĘKAWIC
rękawice bez mankietu
rękawice z krótkim mankietem
rękawice z długim mankietem
rękawice z ochroną barku
NORMY I PRZEPISY
Niniejsza rękawica jest zgodna z Rozporządzeniem (UE) nr 2016/425.
NF EN 1082-1 i ISO 13999-1: Odzież ochronna. Rękawice i ochrony ramion chroniące przed przecięciami i ukłuciami nożami.
NF EN 14328: Odzież ochronna. Rękawice i ochrony ramion chroniące przed przecięciami nożami z napędem.
Wymagania i metody badania.
Stal nierdzewna zgodnie z normą NF A 36-711: „Stal inna niż do opakowań – Stal nierdzewna przeznaczona do kontaktu ze środkami spożywczymi, wyrobami i napojami do spożycia przez ludzi lub zwierzęta” oraz normą NF EN 1811+A1: „Zalecana metoda badania uwalniania się niklu z wyrobów przeznaczonych do bezpośredniego i długotrwałego kontaktu ze skórą”.
Rękawica zgodna z art. 33 rozporządzenia REACH (rejestracja, ocena, autoryzacja i ograniczenia chemikaliów) nr 1907/2006 z dnia 18 grudnia 2006 i późniejszymi zmianami.
Jednostka notyfikowana: nr 0556: DGUV test Prüf und Zertifizierungsstelle Nahrungsmittel und Verpackung Fachbereich Nahrungsmittel – Lortzingstasse 2 – D – 55127 Moguncja
CZYSZCZENIE odbywa się za pomocą odpowiedniego pistoletu czyszczącego, poprzez energiczne szczotkowanie lub w pralce.
W każdym przypadku temperatura wody powinna wynosić do 63°C. Uwaga: podana jest maksymalna temperatura wody, może być niższa. Zwrócić uwagę na dawkowanie i temperaturę w przypadku stosowania produktów alkaicznych i kwaśnych. Należy korzystać z produktów dopuszczonych do kontaktu z żywnością przez służby zdrowia. Nie zaleca się stosowania wysokiej dawki chloru.
Dezynfekcja: Przeprowadzać czystą wodą o temp. od 82 °C do 90°C w maszynie przez moczenie lub zraszanie.
Suszenie i przechowywanie: Wymuszone suszenie przez gorące lub naturalne powietrze wentylacyjne, ale w suchym i przewiewnym miejscu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Rękawice metalowe WILCOFLEX II
OBSZAR ZASTOSOWANIA
Rękawica metalowa WILCOFLEX zapewnia ochronę przed przebiciem podczas:
Pobierz kartę katalogową
Pobierz kartę katalogową
Description
OBSZAR ZASTOSOWANIA
Rękawica metalowa WILCOFLEX zapewnia ochronę przed przebiciem podczas:
MATERIAŁ: Wykrywalny drut ze stali nierdzewnej do kontaktu z żywnością i opatentowana sprężyna ze stali nierdzewnej do kontaktu z żywnością.
CECHY
Powłoka ze stali:
Zapięcie na nadgarstku i przedramieniu ze sprężyną ze stali nierdzewnej zabezpieczoną siatką. Zintegrowane napinacze do samoregulującej się kolczugi. Rękawica leworęczna (GA) lub rękawica praworęczna (DR) Rozmiar rękawicy oznaczony kolorową przewieszką.
RODZAJE RĘKAWIC
NORMY I PRZEPISY
Niniejsza rękawica jest zgodna z Rozporządzeniem (UE) nr 2016/425.
NF EN 1082-1 i ISO 13999-1: Odzież ochronna. Rękawice i ochrony ramion chroniące przed przecięciami i ukłuciami nożami.
NF EN 14328: Odzież ochronna. Rękawice i ochrony ramion chroniące przed przecięciami nożami z napędem.
Wymagania i metody badania.
Stal nierdzewna zgodnie z normą NF A 36-711: „Stal inna niż do opakowań – Stal nierdzewna przeznaczona do kontaktu ze środkami spożywczymi, wyrobami i napojami do spożycia przez ludzi lub zwierzęta” oraz normą NF EN 1811+A1: „Zalecana metoda badania uwalniania się niklu z wyrobów przeznaczonych do bezpośredniego i długotrwałego kontaktu ze skórą”.
Rękawica zgodna z art. 33 rozporządzenia REACH (rejestracja, ocena, autoryzacja i ograniczenia chemikaliów) nr 1907/2006 z dnia 18 grudnia 2006 i późniejszymi zmianami.
Jednostka notyfikowana: nr 0556: DGUV test Prüf und Zertifizierungsstelle Nahrungsmittel und Verpackung Fachbereich Nahrungsmittel – Lortzingstasse 2 – D – 55127 Moguncja
CZYSZCZENIE odbywa się za pomocą odpowiedniego pistoletu czyszczącego, poprzez energiczne szczotkowanie lub w pralce.
W każdym przypadku temperatura wody powinna wynosić do 63°C. Uwaga: podana jest maksymalna temperatura wody, może być niższa. Zwrócić uwagę na dawkowanie i temperaturę w przypadku stosowania produktów alkaicznych i kwaśnych. Należy korzystać z produktów dopuszczonych do kontaktu z żywnością przez służby zdrowia. Nie zaleca się stosowania wysokiej dawki chloru.
Dezynfekcja: Przeprowadzać czystą wodą o temp. od 82 °C do 90°C w maszynie przez moczenie lub zraszanie.
Suszenie i przechowywanie: Wymuszone suszenie przez gorące lub naturalne powietrze wentylacyjne, ale w suchym i przewiewnym miejscu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Related products
OBUWIE OCHRONNE GOELAND S2+SRC
Read moreMASZYNA OSTRZĄCA DO NOŻY B SHARP
Read moreKalosze STRACK
Read more